Vesti

​STANDARD BRCGS Agents and Brokers

STANDARD BRCGS Agents and Brokers

Agenti i brokeri (trgovci koji se ne bave proizvodnjom) koji kupuju, prodaju ili olakšavaju trgovinu proizvodima, predstavljaju vezu u procesu snabdevanja i trgovini proizvodima i utiču na bezbednost i standarde kvaliteta proizvoda dobavljača, ali su i odgovorni za održavanje efikasnosti u lanacu sledljivosti. Ovaj globalni standard za agente i brokere razvijen je kako bi pružio okvir za upravljanje bezbednošću proizvoda, kvalitetom i zakonitošću neproizvodnih kompanija u prehrambenoj i ambalažnoj industriji.

Globalni standard za agente i brokere nemenjen je

Brokerima: Kompanije koje proizvode kupuju ili „preuzimaju vlasništvo nad njima“ radi preprodaje proizvođačima, drugim brokerima, trgovcima na malo ili kompanijama za pružanje usluga prehrane, ali ne direktno potrošaču.

Agentima ili dobavljačima neproizvodnih usluga: Kompanije koje trguju između proizvođača ili brokera i njihovih kupaca, ali ne poseduju ili preuzimaju vlasništvo nad robom.

Uvoznicima/ izvoznicima: Kompanije koje olakšavaju kretanje proizvoda preko nacionalnih granica, zadovoljavajući zakonske i carinske zahteve. Uvoznici i izvoznici takođe mogu biti agenti i / ili brokeri.

PREDNOSTI SERTIFIKACIJE PREMA ZAHTEVIMA STANDARDA BRCGS Agents and Brokers

Globalni standard za agente i posrednike osmišljen je da promoviše najbolju praksu u vezi sa sigurnošću proizvoda, kvalitetom i operativnim kriterijumima potrebnim za ispunjavanje obaveza u pogledu poštovanja zakona i zaštite potrošača.